Gebruikstips Vers vlees hondenvoer

Hier treft u informatie aan die u kan helpen met vragen of mogelijke twijfels die er zijn met betrekking tot het geven van vers vlees hondenvoer, of het omschakelen naar rauw vlees maaltijden

Bullspirit KVV

Verpakking

Bullspirit BVV is verkrijgbaar in 1000-grams verpakkingen, die in de diepvries worden bewaard.
Het handigst is om met een scherp mes (kartel) de worst door de helft te snijden. Vervolgens kunt u het plastic verwijderen. Gebruik altijd een plastic bakje om het voer in te leggen, liefst afsluitbaar.

Het ontdooien mag in de koelkast, maar kan ook gewoon op het aanrecht of andere gewenste plek. Bullspirit BVV is, eenmaal ontdooid, nog 2 dagen houdbaar in de koelkast.

Voeren

Aanbevolen hoeveelheden voor honden

  • Volwassen honden hebben tussen 20 en 30 gram Bullspirit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig, verdelen over de dag.
  • Zogende honden, jonge honden en pups hebben tussen 40 en 60 gram Bullspirit per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig, verdelen over de dag.
  • Ondanks deze richtlijnen kunt u het beste op zicht voeren. Hond te mager, meer voeren. Bij te dik, minder voeren, eventueel een dagje overslaan. Een en ander ligt ook aan de aanleg en beweging van uw huisdier.

Belangrijk weetje...

Een eigenschap van Bullspirit BVV is dat uw hond een stevige, zelfs soms erg harde, droge ontlasting krijgt, waarbij er flink geperst moet worden. Veel mensen hebben de neiging om de hond erg veel voer te geven, omdat dit de indruk geeft dat een hond sneller "fors" zal ogen. Echter, zodra u merkt dat de ontlasting van hard naar iets dunner gaat, dan kan dit een signaal zijn dat de hond iets teveel voer heeft gehad. Een dagje of paar dagen rustiger aan doen, kan dan geen kwaad!

Introduceren

Waarom u Bullspirit BVV het best langzaam dient te introduceren kunt u nu lezen

Honden die het grootste gedeelte van hun leven droogvoer en/of blikvoer hebben gegeten, beschikken over een minder sterk spijsverteringsstelsel dan honden die regelmatig of altijd vers vlees krijgen. Daar komt bij dat droogvoer voor het grootste gedeelte uit koolhydraten bestaat en de spijsvertering hier op ingesteld raakt. Bullspirit BVV bestaat voornamelijk uit eiwitten en vetten. Het spijsverteringsstelsel van uw huisdier moet dus omschakelen en dat kan enige moeite kosten. Daarom is het belangrijk dat u het voer langzaam introduceert, tenzij uw huisdier al zeer regelmatig vers vlees kreeg in het verleden.

Indien u volledig overgeschakeld bent op Bullspirit BVV kan het voor komen dat uw hond gaat verharen, uitvloeiing krijgt uit de ogen en wellicht nog een aantal andere onschuldige verschijnselen laat zien. Dit alles is slechts tijdelijk en een prima signaal van het lichaam van de hond. Op zulke momenten worden namelijk allerlei onregelmatigheden uit het lichaam verwijderd en vind er een inwendige reiniging plaats. Zo kan ook de ontlasting de eerste paar dagen iets meer zijn dan u gewend bent. Ook dit is van voorbijgaande aard en duidt er op dat de darmen gereinigd worden van allerhande onverteerbare stoffen.

Overigens kunnen bovenstaande verschijnselen ook tijdelijk optreden als u toch besluit "Cold Turkey" in 1x over te gaan op vers vlees hond.

Versvleeshondenvoer

KVV Vers vlees voor uw hond, Bullspirit vlees, Hondenvoer vers vlees en vers vlees hondenvoer Den Haag door versvleeshondenvoer.nl

Distributie

Volg ons op